Search

Slik var det å sette opp nettbutikk

Da er vi ferdig med å sette opp nettbutikken vår Golden Candles.Her kommer ett litt kortere og uformelt innlegg om prosessen. I denne delen av kurset har vi som oppgave, fått å sette opp en godt fungerende nettbutikk. Så jeg har tenkt til å dele det viktigste jeg lærte, og tanker jeg sitter igjen med etter å ha lansert butikken. I dette innlegget skal jeg skrive kort om:


- Lanseringen vår

- E-postmarkedføring via mailchimp.

- Hvordan vi markedsførte oss gjennom Facebook.

- Hvordan vi bruker droppshipping.

- Kundeservice, cookies og nyhetsbrev.

- Min erfaring med OKR.

- Personlige tanker jeg sitter igjen med.


Lansering

Yaay! Endelig var det på tide å lansere nettbutikken. 24 timer før sendte vi ut nyhetsbrev. Vi hadde ikke så mange abonnenter så jeg måtte pushe alle på Snapchat lista mi til å abonnere. Vi sendte totalt ut 21 nyhetsbrev, og 11 åpnet. Tror det var noen som trodde detet var spam/virus og derfor ikke turte å åpne linken. I følge mailchimp hadde 57% åpnet opp nyhetsbrev så vi var fornøyde. Vi promoterte oss mer på sosiale medier, i løpet av de 24 timene. Deretter lanserte vi nettbutikken.

Som mål hadde vi satt oss 100 besøkende og allerede de første timene hadde vi 36 besøkende, vi var stolte. Etter noen timer fikk vi inn våre første salg, å se at noen gjennomføre ett salg på nettbutikken vår kjempe gøy! Dette motiverte meg meg enda mer. Den første dagen hadde vi fått inn 4 salg.


E-post markedsføring/mail chimp

Jeg syns det morsomste vi lærte var e-post markedsføring. Med mailchimp kan man enkelt lage en lanseringside, få in abonnenter som man videre kan rette markedsføringen mot. Når man har fått inn abonnenter dannes det automatiske en liste, som man kan bruke til å sende ut nyhetsbrev. I Golden Candles sendte vi ut tre nyhetsbrev 24 timer før lansering av nettside- påskekampanje og enda ett tilbud. Veldig gøy å kunne se hvor mange som klikket inn på mailen, og videre på linken.Remarketing er også en mulighet. Dette tenker jeg er veldig relevant i ulike jobber og en effektiv måte å drive markedsføring på.Facebook blueprint

Aldri har jeg visst hvor stor del av markedsføring som foregår gjennom Facebook. Blueprint kurset fikk meg til å forstå hvor viktig og effektiv markedsføring via Facebook er. Før man lager en annonse kan man velge alder, kjønn og geografisk område som gjør at markedsføringen treffer riktig målgruppe. Vi fikk ikke brukt det så mye i løpet av denne perioden, men vil definitivt bruke det fremover. Kurset tar for seg facbook ads, Instagram, facebook pixel, hvordan man nå målgruppen og masse annet relevant innen digitalmarkedsførig.


Droppshipping

Helt genialt! Enklere og billigere for begge partene. At vi fikk laget en droppshipping løsning med Rælingen var kjempe gøy! Dette gjør at kundene enkelt kan hente pakker fra skolen uten å måtte betale ekstra, og vi slipper å styre med posten.


Cookies, kundeservice og nyhetsbrev

Hvordan jeg skulle sette inn cookies lærte jeg på YouTube. Veldig enkelt, og gir en proff look til nettsiden. I og med at cookies dukket opp på skjermen. Ville vi ikke ha nyhetsbrev som popet opp, derfor valgte vi å ta det litt lenger ned på siden. Som kundeservice lastet vi ned chaatboot. Disse tre tingene var viktige. Og veldig enkle å sette inn, veldig glad for at jeg har fått lære dette.

Min erfaring med OKR

I starten var jeg litt skeptisk til OKR, jeg syntes bare at det var styr og slitsomt å måtte fylle inn hver uke, og lage mål. Jeg følte også at OKR ville føre til press, og dårlig gjennomført arbeid på grunn av tidspress. Her tok jeg feil,

OKR førte til en ryddigere og klarere visjon. Delmålene vår ikke så store og lette å nå, som førte til en mestringsfølelse.

Tanker jeg sitter igjen med

* Hvor bra det er at vi lært å bruke disse ulike programmene, tror dette kommer til å være relevant i fremtiden. * Hvordan noen ting er så lett, men når man først sitter fast kan det ta evigheter før man klarer å knekke koden.

viktig med tålmodighet, man kan ikke gi opp om noe ikke går helt som planlagt. Enkelte ting var stressende men det gikk greit til slutt.

* Ikke like enkelt med markedsføring på sosiale medier som man tror, veldig ankelig å få folk til å følge deg,

og dele det du driver med videre.

* Youtube er min bestevenn! Flere ganger når jeg satt fast med noe søkte jeg det bare opp, på YouTube det ligger ufattelig mange video på hvordan man kan gjøre ulike ting på Shopify.

* Om jeg noen gang finner ett konsept jeg utvikle og selge videre kommer det ikke til å være ett problem for

å sette opp en egen nettbutikk.

* Hvem som helst kan sette opp en shopify nettbutikk. Så lenge man har riktig innstilling, mener jeg. Det er veldig selvlærende og det ligger guides man kan bruke for å gjennomføre ting.