Search

Digital lego - Scratch

Scratch er ett visuelt programmeringsspråk som gir bruker mulighet til å lage egen animasjon, spill og programmer. Scratch sitt mål er å gi bruker ett innblikk i den mer avanserte programmeringsverden. Programmet kan brukes online, eller lastes ned på pc/mac. De fleste brukerne er barn og unge som vil lære seg programmering. Scratch kan også brukes av elever, studenter, lærere,foreldre og andre som er interessert i å lære å programmering.

I dette innlegget har jeg laget en Scratch- guide for nybegynnere, som viser hvordan man kan komme i gang med å lage animasjoner i scartch.


1. Start med å lage din egen bruker her.


2. Gå inn på "programmering", trykk "Create". Da vil du komme inn på en side som ser slik ut. På denne siden lager du animasjonene dine. Øverst i høyere vil du kunne se "kode", "Drakter" og "Lyder". Dette er hoved sidene for å lage animasjonen vår.


For å endre språk trykk på pilen under bruke navnet ditt, velg brukerinnstillinger her kan du endre språk, e-post eller bytte passord. Husk å lagre endringene du gjør.


På bildet under er jeg på "kode" Den røde markeringen på bildet, viser ulike kode muligheter. Vi kan blant annnet redigere bevegelsen, utsende, styring, hendelser osv. Kodene man vil legge til dras inn til feltet ved sidene av.

3. Videre går vi inn til "drakter". Her kan vi endre utsende til scratchy, erstatte han med andre figurere, legge inn tekst og andre ting knyttet til de visuelle. Den røde ringen viser hvor du kan endre "bakgrunn", scratchy har mange bakgrunner man kan velge mellom, eller man kan laste opp fra egen PC.

4. Lyd er den siste delen. Her kan du legge in lyder som allerede eksisterer i Scratch, spille inn, eller laste opp.

i den røde ringen befinner det seg en Y og X. Dette er en akse som bestemmer hvor og hvordan Scratchy skal gå. Y aksen er loddrett, og X vannrett. Trykker man seg videre kan man også bestemme hastighet. Denne handlingen kan gjøres i begynnelsen også.


Håper dette var til hjelp. Dette er en bare en guide, den beste måten å lære seg Scartch på er å prøve det ut selv, og leke litt mer programmet.

Det finnes også en del video på YouTube, som forklarer hvordan du kan gjøre enkle handlinger, som å lage spill osv. Skal legge ved den jeg syns er best.