Search

Dette lærte jeg fra foredrag holdt av Facebook

I dag hadde vi besøk av Martine Fraas og Alexander Neely fra Facebook. De snakket om tema som Facebook sin digital-markedsføring, Pixel implementering, Ads-manager oppsett av kampanje rekketering og til slutt hadde vi en Kahoot. Jeg syns det var veldig spennende og lærerikt. Etter foredraget fikk jeg ett helt annet syn på hvordan Facebook jobber. Mye av det jeg lærte er veldig relevant til nettbutikken. I dette innlegget har jeg valgt å skrive en liten oppsummering fra foredraget.


Hva er Facebook? - The future take place here

Facebook er mye mer en bare en plattform hvor vi kan dele bilder og være sosiale. På Facebook kan vi se minner, gjennomføre kampanjer, delta i diskusjoner, finne folk med samme fellesinteresser som oss, donere penger, blod, selge ting, markedsføre for nettsider, kampanjer, blogger, og få med oss nyheter.

For Facebook er det viktig at vi conecter med hverandre, bygger communities, finner folk med samme verdier. Hovedfokuset til Facebook ligger på å lage produkter som er tilpasset våre behov, fordi bruken forandrer seg hele tiden. En ting som skiller Facebook fra andre plattformer, er at Facebook vet de hvem ulike brukerne er. Facebook eier også andre sosiale plattformer som Instagram, Oculus, Whatsapp, Workplace og Messenger.


Mobile first

Som markedsfører er det viktig a være obs på at det er mange som bruker mobil fremfor pc- skjerm. Vi sjekker mobilen gjennomsnittlig 80 ganger per dag, i Norge er det høyere. For markedsførere er dette en fordel. Egen apper for plattformer er fordel, fordi de er med på å skape høyere besøkstall. Viktig at applikasjonen, fordi det ikke skal mye til for at bruker forlater enheten- Skal mye til for å skape oppmerksomheten, man trenger fordi det er mange som legger ut. Vi konsumerer mye rasker enn det vi tror. Viktig at man er raske med å fa frem budskapet sitt. Gjennomsnittlig scroller vi 91 meter daglig.


Behavior

Linjen under viser hvor mye vi får med oss når vi konsumer, med ulike holdninger

On the go 70 %- Lean back 20% - Lean forward 10%

Digital marketing 101

Branding: Skape kjennskap til ett marked eksempel på annonsører som bruker blanding på Facebook er Grandiosa og Orkla. Viktig fordi at vi vet hvem de ulike merkevarene er. Fordi de dukke opp et bilde i hodet vårt, og vi har en kjennskap til produktet- Facebook som en blanding kanal. Skiller mellom blanding og performance Salg av tjeneste eller produkt, Eks DNB, Zalando og salg, bruker også blanding, men hovedmålet er å selge produktene sine. Videre gikk Aleksander gjennom noen begreper som var viktig for å forstå veien videre.


KPI - key performance Indicator

Mål og delmål, eks kampanje løp annonsere for så så mye penger. Hva er det vi ønsker å oppnå? Hvordan måler vi det? Brukes både på performance siden og branding

CPM - cost per million

Hva man betaler per 1000 eksponering

Impression

- Antall ganger annonse har blitt eksponert

Rekkevidde

- Antall mennesker man nådd samme person 300 000 frekvens på 3 - vil si at man har nådd de personen tre ganger på her gang

CPS

Hva man betaler for per klikk, på annonsen

CTR- Click trough rate

Andel av de som klikker på annonsen, etter av å sett den.

Konverteringer

Actionmålet man setter seg selv. Målet ditt med kampanje, setter egenmål og egen måle definisjoner eks ønsker at noen laster ned appen. Bruke masse tid på nettsiden. Mål eller del mål.

CVR - Konverteringsrate

100 stykker klikker på en annonse 15 kjøp- 1,5 som har kjøpt Viktig p skille Mellom de to, høyere konverterings fører til mer salg.


I del to av foredraget snakke Martine Raas om pixel implementering og hvordan vi kunne bruke pixel implementering for å lære mer om de besøkende på Facebook annonsene våre.


Pixel implementering
Enkelt forklart setter man på en kode på nettsiden som gjør at du kan analysere, det folk gjør på nettsiden din. Verktøyet lar deg måle annonseringen.

Hvordan implementer?

Søk på google tagmanger Facebook første resultatet som kommer ut.

Trykk på det første resultatet.

Ads-manager

- Hvor mange man har nådd. Add manager eksempel Hjemmeside - alt det som er viktig for din bedrift er viktig å ha med. Åpningstider osv- tall om besøkenede. Boost knapp- enklere men færre muligheter. facebook.com/ads/manager


Målsetning må henge med det man ønsker å måle ved kampanjen. Mål rettekskluderer - ikke reklamere for de som allerede har kjøpt produktet -

spare annonse penger.

Kjernepublikum

det som vi deler frivillig på vår plattform. Personlige opplysnoinge rei deler hverdag. Hvor stor indifikajosn som vil gå opp og ned.

Egendefinerte kunder

Nå personer du allerede kjenner - Beskendekunder- bruker mobilapper - lojale kunder

Speilpublikum

De beste kundene. Disse kundene har allerede kjøpt. Så man vil markedsføre seg mot andre, som er like som disse kundene.

Alt konkurrere med alt,viktig å være aktuell utnytte budskap, følge med data gir innsikt av hvem vi ønsker å rette oss mot.


Videre var det snakk om optimalisering, konverteringsvindu.

velge når man vil se hvem som så på produkter Lang tid tilbake man tar tre doer annonsen som ble brukt

- Kampanje oversikt, trekke ut og hente på kampanje nivå. Ulike grafer som måler ting og kan presenteres.

- Fange oppmerksomheten være aktuelle for publikum

- Kreative senter teste bli inspirert se hvordan det ser ut på feeden.

- Facebook business, finne spørsmål og svar, fra andre som har hatt samme problem som deg.

- Facebook blueprint som er en e - learning plattform

- Oppsett av kampanje


I den siste delen av foredraget kom fikk vi prøve ut det som hadde blitt snakket om, vi gikk gjennom prosessen implementering av pixel på våre egne pc-skjerm og vi fikk lekt oss litt rundt, og jeg lærte masse om ulike handlinger som kunne gjennomføres.


Tre konkrete tips fra Martine og Aleksander

- Følge med i timen

- Være på